Waarom een LED lamp knippert

Een flikkerende of knipperende LED lamp in huis is erg vervelend. Een knipperende lamp kan namelijk voor afleiding zorgen waardoor je je niet meer goed kan focussen op je werk. Daar boven op kan het ook gezondheidsklachten met zich mee brengen zoals vermoeidheid, hoofdpijn en pijn aan je ogen. Op deze pagina leggen we uit waarom LED lampen kunnen knipperen en wat je eraan kunt doen.

Oorzaken van knipperen LED lampen

Er zijn verschillende reden waarom lampen kunnen flikkeren maar er zijn ook verschillende manieren om dit op te lossen. Zie hier onder de meest voorkomende oorzaken en de beste oplossingen hiervoor:

Verkeerde dimmer

Als je een halogeen of een gloeilamp vervangt voor een LED lamp moet je er rekening mee houden dat je de dimmer ook veranderd naar een dimmer voor een LED lamp. Gloeilampen en halogeen lampen hebben een veel hogere stroomtoevoer nodig dan LED lampen. Zodra je de dimmer van een gloeilamp of halogeenlamp gebruikt voor een LED lamp krijgt de lamp teveel stroomtoevoer waardoor hij kan gaan knipperen. Zorg er dus voor dat je de juiste dimmer hebt voor de juiste lamp. Op onze website hebben wij een uitgebreid assortiment aan dimmers dus neem vooral een kijkje.

Niet-dimbare lamp

Probeer je een niet-dimbare LED lamp te dimmen is de kans groot dat deze zal gaan flikkeren of knipperen dit komt omdat hij dan te weinig voeding krijgt. Zorg er in dit geval voor dat je een dimbare LED lamp aansluit of probeer de lamp niet meer te dimmen.

Zware apparaten op dezelfde groep

Wat ook het geval kan zijn is dat er meerdere apparaten op dezelfde stroomgroep aangesloten zijn. Als er apparaten die veel stroom verbruiken zoals je koelkast of wasmachine op hetzelfde net aangesloten zijn als je verlichting kan dit voor instabiliteit zorgen van je verlichting. Zorg er dus voor dat er niet te veel apparaten aangesloten zijn op dezelfde stroomgroep.

Op zoek naar nieuwe LED verlichting of een dimmer

Wil je het flikkeren van je LED lamp stoppen doormiddel van het vervangen van je dimmer of door het aanschaffen van een LED lamp? Dan kunnen we je helpen. Wij verkopen dimmers van topmerken als Bailey, SPL en Calex. Het verdient aanbeveling om bij hetzelfde merk dimmer ook hetzelfde merk lampen te gebruiken.

Ook bieden wij een groot assortiment aan dimbare LED lampen. Deze verkopen wij in verschillende maten, soorten en kleuren van topmerken als Philips, Sylvania, Calex en Osram. Daarnaast hebben wij sinds kort ook onze eigen lijn Lighto lampen gelanceerd. Deze zijn zeer betaalbaar en van hoge kwaliteit.

Dimbare Lighto LED lampen als taffellampen
Dimbare Lighto LED lampen als tafellamp