Blog

 1. Wat is een filament lamp?

  filament lamp

  Een filament lamp is een LED lamp met een gloeidraad. In de volksmond wordt het ook wel een LED gloeilamp genoemd. Dat komt omdat de lampen heel erg op ouderwetse gloeilampen lijken.

  Het voordeel van LED filament lampen echter, is dat ze veel minder energie gebruiken bij dezelfde lichtopbrengst. Gemiddeld zijn ze 10x zuiniger dan een gloeilamp. Bovendien geven...

  Lees meer »
 2. Waarom een LED lamp knippert

  Waarom een LED lamp knippert

  Een flikkerende of knipperende LED lamp in huis is erg vervelend. Een knipperende lamp kan namelijk voor afleiding zorgen waardoor je je niet meer goed kan focussen op je werk. Daar boven op kan het ook gezondheidsklachten met zich mee brengen zoals vermoeidheid, hoofdpijn en pijn aan je ogen. Op deze pagina leggen we uit waarom LED lampen kunnen knipperen en wat je eraan kunt doen.

  ...

  Lees meer »
 3. Zelf een prikkabel maken (met foto's!)

  Zelf een prikkabel maken (met foto's!)

  Ben je op zoek naar een prikkabel? Naast dat je prikkabels kan huren en kopen is het ook mogelijk om er zelf een op maat te maken. Zo heb je altijd de prikkabel naar wens. Dit is relatief eenvoudig. Het stappenplan hieronder zal jou stap voor stap begeleiden door het hele proces en ervoor zorgen dat het proces foutloos verloopt. Succes!

  ...

  Lees meer »
 4. Hoe kan ik LED verlichting dimmen?

  Hoe kan ik LED verlichting dimmen?

  In deze blog zal het vooral gaan over het dimmen van led verlichting. Je zult een duidelijker beeld krijgen over welke led lampen dimbaar zijn en waar je dat aan kan zien, welke dimmer je nodig hebt voor een bepaalde led lamp en hoe een led dimmer werkt. Daarnaast zullen we nog wat algemene vragen behandelen of het dimmen van led verlichting.

  ...

  Lees meer »
 5. Over de nieuwe energielabels van LED lampen

  Over de nieuwe energielabels van LED lampen

  Wat is een energielabel?

  Het energielabel is een label dat volgens de Europese richtlijnen verplicht bijgevoegd moet worden bij het verkopen van onder andere LED lampen. Het energielabel laat zien hoe zuinig een elektrisch apparaat/ lamp is. Lampen met energielabel A zijn de zuinigste lampen en met energielabel G het minst zuinig. Vanwege het energielabel kan je in één oogopslag zien hoe zuinig een bepaald type lamp is.

  ...

  Lees meer »
 6. Alles over het wattage van lampen

  Alles over het wattage van lampen

  Een van de belangrijkste eigenschappen van een lamp of lichtbron is het wattage. Toch is wattage van de ene lamp het andere niet. In de afgelopen jaren zijn er zoveel soorten lampen bijgekomen waardoor je het wattage niet meer 1-op-1 kunt vergelijken. Daarom leggen we op deze pagina uit wat het wattage betekent en waar je op moet letten.

  ...

  Lees meer »
 7. Nieuw: Slimme verlichting & smart home producten

  Slimme verlichting

  Vanaf nu hebben we een compleet nieuwe collectie slimme verlichting en Smart Home accessoires in onze webshop. Vergroot het gemak en de veiligheid in uw huis met slimme lampen of sensoren en camera's.

  Wat kan ik met slimme verlichting?

  Met slimme verlichting kunt u verlichting op afstand besturen. De lamp maakt verbinding via het wifi-netwerk van uw huis en vervolgens kunt u de lampen overal besturen met uw telefoon. Denk bijvoorbeeld aan het instellen van de kleur(temperatuur)...

  Lees meer »
 8. Welke lampvormen bestaan er?

  Welke lampvormen bestaan er?

  In de wereld van de lichtbronnen bestaat een groot aantal vormen lampen. Elke lampvorm wordt weer gebruikt voor een andere toepassing. Om je op weg te helpen, hebben we een aantal lampvormen voor je op een rij gezet. In dit artikel vertellen we je meer over de volgende lampvormen:

  ...

  Lees meer »
 9. Lighto, goedkope LED lampen met hoge kwaliteit

  Lighto, goedkope LED lampen met hoge kwaliteit

  Sinds dit jaar hebben we bij Lampgoedkoop.nl ook ons eigen label LED lampen. Het label heeft de naam Lighto gekregen. Lighto zijn LED lichtbronnen van hoge kwaliteit voor een lage prijs. Ideaal als u niet de hoofdprijs wilt betalen en toch kwalitatieve lampen wilt die goed licht geven en lang mee gaan. 

  Omdat het om LED lampen gaat zijn de lampen natuurlijk ook zuinig in verbruik. Iets dat van groot belang is als u het energieverbruik van uw huis of pand zo laag mogelijk wilt houden. U bespaart dus niet alleen op de aanschaf maar ook op het energieverbruik van de lampen. Uiteraard hebben we van het grootste deel van het assortiment een eigen voorraad in ons magazijn in Nijmegen. Hierdoor worden de lampen dezelfde dag verzonden als u vóór 20:30 uur besteld.

  ...

  Lees meer »
 10. Welke lampfittingen bestaan er?

  Er bestaan een hoop soorten fittingen voor lampen en lichtbronnen. Om u op weg te helpen, hebben we een overzicht gemaakt met de meest gebruikte fittingen. Bij de fittingen is een foto toegevoegd zodat u ze kunt vergelijken met uw oude lamp. Als u op de foto klikt, krijgt u een grotere versie te zien. Soms lijken de fittingen op elkaar. Het is dan verstandig om de fitting op te meten. U kunt dan bij de onderstaande fittingen de juiste afmetingen vinden.

  ...

  Lees meer »
Posts loader
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.